Фирма за пвц и алуминиева дограма

Pvc дограма

PVC профилът се характеризира с по-нисък коефициент на топлопроводимост и затова задържа повече топлина в помещението от алуминиевия. От изключително значение е, че при PVC дограмите много по-лесно се избягва кондензa в помещенията, както и че монтажът не е труден, поради естеството на материала, който е по-гъвкав и по-мек от алуминия. Затова PVC дограмата в повечето случаи се прилага при външни стени.

Тези профили могат да бъдат рециклирани, което също е тяхно предимство.

За да бъдем коректни към Клиентите, което е приоритетна политика на фирмата, при PVC профила, цветовата гама не е толкова неограничена, както при алуминиевата дограма. Все пак предлагаме стандартни цветове – бял, златен дъб, тъмен дъб, махагон, и др. според Вашите предпочитания и вкус.

  • Стабилна система с отлични топлоизолационни характерстики.
  • Висока шумоизолация, осигуряваща тишина и спокойствие във вашия дом.
  • Висококачествен PVC материал, устойчив на въздействието на външната среда
  • Гладка повърхност на профилите
  • Елегантен контур
  • Използването на специални усилители, обезпечават висока стабилност на конструкцията.
  • Дебелина на стената 3мм
  • Възможност за единично стъкло и двоен стъклопакет
  • Дебелина на стъклопакета - 24 мм. и 36 мм.

VEKA, немската фирма създадена през 1969 г. е специализирана изключително в производството на PVC профили за прозорци и врати. В завода в Зенденхорст, който е един от най-модерните за производство на PVC профили в Европа, на 100 екструзионни линии се произвеждат най-разнообразна гама PVC профили. За изминалите 35 години VEKA се утвърди като един от водещите производители на PVC системи за прозорци и врати в Европа. VEKA оказва постоянна помощ и съдействие на своите партньори в България и упражнява технически контрол върху произвежданата от тях дограма,за да бъде гарантирано качеството на крайната продукция, която достига до клиента. PVC прозорците на VEKA предлагат всички предимства, които днес можете да очаквате от един прозорец.

ПРЕВЪЗХОДНА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ

От коефицента на топлопреминаване се определя способността на дограмата да превежда топлина или големината на топлинните загуби – нещо, от което до голяма степен зависят сметките ни за отопление. Колкото по-малък е този коефицент, толкова по-малко ще бъдат загубите на топлина през прозореца. Важно е да знаем, че коефицентът, на топлоотдаване на стените и на дограмата трябва да бъде изравнен. За постигането на този ефект можете да се доверите на съветите на нашите специалисти.

ПЕРФЕКТНА ЗВУКОИЗОЛАЦИЯ

Всички знаем, че шумът, особено в големите градове, прави собственото ни жилище крайно некомфортно място за почивка и отдих, а освен това трайно уврежда здравето ни. С VEKA градът остава далеч.

ВОДОУСТОЙЧИВОСТ

Това са показателите, които определят степента на защита, която прозорецът дава при проливен дъжд. Тестовете, правени на профила VEKA, на базата на които са издадени и съответните сертификати за качество, показват, че водата не прониква.

ВЪЗДУХОПРОВОДИМОСТ

С прозорците на VEKA можем да забравим за теченията. Специалистите на VEKA разработиха и специална вентилационна система, която позволява естествена циркулация на въздуха, без да се образуват нежелани въздушни потоци, застрашаващи здравето ни.

ЗДРАВИНА НА ЪГЛИТЕ / ЗАВАРКИТЕ/

Това е свойството на компонентите, от които е съставен профилът, да се запоят здраво. Изискванията по европейски стандарт са заварката да издържа на 3700 Нютона натоварване. Профилите на VEKA издържат на 4700 Нютона, с което значително надвишават европейските норми.

ЗДРАВИНА НА ПРОФИЛА

Основната съставка, която дава здравината и устойчивостта на профила на UV лъчите, е титанов двуокис. Ако тази съставка липсва или е в намалено количество, профилът се напуква, нацепва и пожълтява. За да избегнете този проблем, ние ви съветваме да изисквате съответните сертификати за качество, както и документите, удовлетворяващи произхода на профила.

ЗАЩИТА И СЕРТИФИКАТИ ЗА КАЧЕСТВО

Профилът VEKA има над 25 сертификата за качество. Всеки профил VEKA има защитна маркировка, по която може да бъде установена датата, часът и смяната, произвела съответния профил. Профилите се произвеждат само в Зенденхорст-Германия и пристигат до съответната фирма-производител с директен внос. По този начин могат да бъдат проследени съответствията между PVC и усилващи профили, което е гаранция за качество на крайния продукт.

ИКОНОМИЧНОСТ

Икономичността е особен плюс на прозорците система VEKA. Те са дълготрайни,устойчиви на атмосферни влияния, лесни за поддръжка и експлоатация. С тях си спестявате труда от боядисване и лакиране.

KMG – по-висок клас български профили (четири и шест камерни). За непрофесионалистите ми се иска да поясня – колкото повече са камерите, профилът е с по-високо качество.

За да имате право на избор, предлагаме и 5 камерния немски профил ALUPLAST –IDESL 4000 round line, чиито качества са неуспорими и доказани – притежават отлични технически и оптични характеристики.

За да бъдете убедени в качеството и надеждността на предлаганите профили, нека говоря с езика на цифрите: KMG профилите (4 камерни и 6 камерни) са издържливи на удар от 3 кг на 1см при 23° С. Резултатите от лабораторните тестовете при нагряване, за влажност, за прах и шумоизолация са отлични дори при 4 камерния профил. Издържливи са на деформация, не позволяват задържането на вода – (такъв профил абсорбира вода под 0.1 %), не позволява образуването на петна, на корозия при сезонните промени. Имат специални отводнителни отвори и двоен уплътнител, което води до изключително надеждна шумоизолация и за да бъдете по-добре информирани – при поставяне на стъклопакет средната шумоизолация е 30 db. Тук мога да добавя и високите топлоизолационни качества на 4 камерния профил KMG – коефициентът на топлопреминаване е Uw =1.6 W/ (m2.K), което казано на по-елементарен език може да намали загубата на енергия в помещението до 37%, което в днешните времена е направо сензационно. Тези профили имат отлична защита и от UV- лъчите, които особено в последно време застрашават определено здравето ни.

За доказателство ще се позова на изследванията, направени в независими лаборатории у нас и в чужбина – профилът покачва коефициента на свиваемост, което го прави изключително атрактивен при по-ниски температури. Установеният при тестване коефициент на топлопреминаване за 6 камерния профил KMG се простира в рамките на 1.2 и 1.4 W / (m2.K). Двойнофалцовите уплатнения на профила имат конструктивна ширина 70 мм. Шумоизолацията е в рамките на 40 до 50 db. Те притежават и достатъчно нисък коефициент на термично разширяване.

Ние от Д - А 11 ЕООД винаги сме се стремили нашите продукти и услуги да отговарят както на българските, така и на международните стандарти. Приоритет на PVC профилите са устойчивостта им на прах, корозия, дъжд, влага, вятър и не на последно място ставащите все по-вредни UV –лъчи.

Не можем да не споменем подробности и за предлагания от нас 5 камерен немски профил ALUPLAST –IDEAL 4000 round line, който е с дълбочина 70 мм, а дебелината на остъкляване е до 44 мм. Изолацията му е просто изключителна, доказана отново с цифрите от лабораторните изследвания – U – 1.3 W/ (m2.K). Дизайнът им отговаря на най-новите модни тенденции.

Pvc дограма Profilink, дограмите с марка Профилинк

Прозорец от PVC – звеното, което отделя вашият дом от външната среда. За осъществяване на пълен комфорт в помещението, той предотвратява преминаването на студен въздух и влага, намалява температурните загуби в помещението и навлизането на шумове от външната среда.

Прозорецът от PVC е изключително важен елемент за оформянето на фасадата на вашата сграда. Той трябва да бъде лесен за експлоатация, надежден, подвижен и разбира се с дълъг живот.

Всичко това Ви осигуряват PVC прозоречните системи от Profilink !

Pvc дограма Rehau Дограми Rehau Basic-Design:

Качества:

. Монтажна дълбочина: 60 мм/опорно уплътнение
. Брой на камерите: 3 камери
. Топлоизолация: Uf = 1,6 W/mlK
. Звукоизолация: до клас на звукозащита 4 (VDI 2719)
. Херметичност на въздух/бурен дъжд: до клас 4 (DIN EN 12207)/9A (DIN EN 12208)

Дизайн:

Елегантна оптика чрез 15 градуса скосяване

Възможности и приложение:

. Старо и ново строителство при ниски изисквания по отношение на топлоизолация и дизайн
. Изграждане на прозорци и балконски врати
. Обектно строителство

Предимства:

. Гладки, лесни за почистване повърхности
. Кос фалц в блендовите рамки за по-добро оттичане на водата и почистване
. Оптимални статични качества чрез армиране с голяма монтажна дълбочина
. Еднакви армировки в блендовите рамки и крилата за малко пространство на складиране
. По избор екструдирани уплътнения за рационално производство
. Екологични, тъй като са рециклируеми

Дограми Rehau Brillant-Design MD:

Качества:

. 70 мм система със средно уплътнение за взискателно строителство.
. Монтажна дълбочина: 70 мм / средн уплътнение
. Брой на камерите: 5 камери
. Топлоизолация: Uf = 1,3 W/mlK (със стандартна армировка)
. Топлоизолация: с термично разделена армировка: Uf = 1,1 W/mlK
. Звукоизолация: до клас на звукозащита 4 (VDI 2719)
. Възпрепятстване на взлом: до клас на съпротивление 4 (DIN V ENV 1627)
. Въздушно уплътняване/уплътняване срещу бурен дъжд: до клас 4 (DIN 12207) / Е750 (DIN 12208)
. Ъглово решение без кондензатна вода

Дизайн:

. Класическо плоскостно изместено крило или скосено дизайн-крило
. Разнообразни възможности за оформление чрез оцветяване с декориращо фолио, както чрез боядисване или алуминиеви наставни обвивки
. Светлосиви уплътнения акцентират при бели профили
. Елегантна оптика чрез 20°- скосяване

Възможности на приложение:

. Ново строителство и ориентирано към пестене на енергия саниране на стари сгради
. Взискателно жилищно строителство
. Изграждане на прозорци и балконски врати
. Разширена палета на профилите за швейцарския пазар на прозорци

Предимства:

. Разнообразни възможности за оформление чрез изключително широка палета от профили, лесни за почистване повърхности
. Кос фалц в блендовите рамки за по-добро оттичане на водата и удобно почистване
. Оптимални статични качества чрез армиране с голяма монтажна дълбочина
. Еднакви армировки в блендовите рамки и крилата за малко пространство на складиране
. По избор екструдирани уплътнения за рационално производство
. Екологични, тъй като са рециклируеми

Дограми Rehau Brillant-Design:

Качества:

. Монтажна дълбочина: 70 мм (опция: 80 мм дизайн-блендова рамка)/опорно уплътнение
. Брой на камерите: 5 камери (6 камери)
. Топлоизолация: Uf = 1,3 W/mlK (стандартна армировка)
. Топлоизолация: с термично разделена армировка: Uf = 1,2 W/mlK
. Звукоизолация: до клас на звукозащита 4 (VDI 2719)
. Възпрепятстване на взлом: до клас на съпротивление 3 (DIN V ENV 1627)
. Въздушно уплътняване/уплътняване срещу бурен дъжд: до група на натоварване С (DIN 18055)
. Ъглово решение без кондензатна вода

Дизайн:

. Класическо плоскостно изместено крило или скосено дизайн-крило
. Закръглено дизайн-крило и закръглена блендова рамка 80 мм
. Разнообразни възможности за оформление чрез оцветяване с декориращо фолио, както чрез боядисване или алуминиеви черупки-приставки
. Светлосиви уплътнения акцентират при бели профили.
. Елегантна оптика чрез 20 градуса скосяване

Възможности на приложение:

. Ново строителство и ориентирано към пестене на енергия саниране на стари сгради
. Взискателно жилищно строителство
. Изграждане на прозорци и балконски врати
. Звукозащитни прозорци за екстремни изисквания до клас на звукозащита 5

Качества:

. Разнообразни възможности за оформление чрез изключително широка палета от профили
. Гладки, лесни за почистване повърхности
. Кос фалц в блендовите рамки за по-добро оттичане на водата и удобно почистване
. Оптимални статични качества чрез армиране с голяма монтажна дълбочина
. Еднакви армировки в блендовите рамки и крилата за малко пространство на складиране
. По избор екструдирани уплътнения за рационално производство
. Екологични, тъй като са рециклируеми

Дограми Rehau Clima-Design:

Качества:

. Монтажна дълбочина: 120 мм/средно уплътнение
. Брой на камерите: 5-камерна техника с . допълнителна топлоизолация
. Топлоизолация: Uf = 0,71 W/mlK, Uw = 0,8 W/mlK
. Сертифицирана от РНІ-Дармщадт като „подходящ за пасивна къща компонент”
. Звукоизолация: до клас на шумозащита 4 (VDI 2719)
. Възпрепятстване на взлом: до клас на съпротивление 2 (DIN V ENV 1627)
. Въздушно уплътняване/уплътняване срещу бурен дъжд: до група на натоварване С (DIN 18055)

Дизайн:

. Тънка профилна видима ширина 115 мм
. крилото лежи покрито зад блендовата рамка
. обикновена оптика на конвенционален прозорец

Възможности и приложение:

. Строителство на пасивни къщи
. Енергетично саниране на сгради в стандарт на пасивни къщи
. Изграждане на прозорци и балконски врати
. Специална блендова рамка за фиксирано остъкляване в програмата

Предимства:

. Сертифицирана от РНІ-Дармщад като „подходящ за пасивна къща компонент”
. Много висока въздушна херметичност чрез 3 уплътнения по периметъра
. Гладки, лесни за почистване повърхности
. Екологична, тъй като е рециклируема по видове

Дограми Rehau Thermo Design:

Качества:

. Монтажна дълбочина: 60 мм/опорно уплътнение
. Брой на камерите: 4 камери
. Топлоизолация: Uf = 1,6 W/mlK (стандартна армировка)
. Звукоизолация: до клас на шумозащита 4 (VDI 2719)
. Възпрепятстване на взлом: до EF 2 (DIN V 18054)
. Въздушно уплътняване/уплътняване срещу бурен дъжд: до клас 4 (DIN EN 12207)/9A (DIN EN 12208)

Дизайн:

. Класическо плоскостно изместено крило или . скосено дизайн-крило
. Разнообразни възможности за оформление чрез . оцветяване с декориращо фолио, както чрез . боядисване или алуминиеви черупки-приставки
. Светлосиви уплътнения акцентират при бели профили
. Елегантна оптика чрез 150-скосяване.

Възможности и приложение:

. Старо и ново строителство с ниски изисквания към топлоизолация
. Изграждане на прозорци и балконски врати

Предимства:

. Гладки, лесни за почистване повърхности
. Кос фалц в блендовите рамки за по-добро почистване
. Оптимални статични качества чрез армиране с голяма монтажна дълбочина
. Еднакви армировки в блендовите рамки и крилата за малко пространство на складиране
. По избор екструдирани уплътнения за рационално производство
. Екологични, тъй като са напълно рециклируеми

Дограми Rehau Thermo Design 70:

Качества:

. Монтажна дълбочина: 70 мм/опорно уплътнение
. Брой на камерите: няколко камери
. Топлоизолация: Uf = 1,3 W/mlK (стандартна армировка)
. Топлоизолация: с термично разделена армировка: Uf = 1,2 W/mlK
. Звукоизолация: до клас на шумозащита 4 (VDI 2719)
. Възпрепятстване на взлом: до клас на . съпротивление 3 (DIN V ENV 1627)
. Въздушно уплътняване/уплътняване срещу бурен дъжд: до група на натоварване С (DIN 18055

Дизайн:

. Класическо плоскостно изместено крило или . скосено дизайн-крило
. Разнообразни възможности за оформление чрез . оцветяване с декориращо фолио, както чрез . боядисване или алуминиеви черупки-приставки
. Светлосиви уплътнения акцентират при бели профили.
. Елегантна оптика чрез 200-скосяване.

Възможности и приложения:

. Ново строителство и ориентирано към пестене на енергия саниране на стари сгради
. Изграждане на прозорци и балконски врати
. Взискателно жилищно и промишлено строителство
. За затворени елементи при прилагане на голямообемна армировка
. За висока топлоизолация при прилагане на стандартна армировка

Предимства:

. Гладки, лесни за почистване повърхности
. Кос фалц в блендовите рамки за по-добро оттичане на водата и удобно почистване
. Оптимални статични качества чрез армиране с голяма монтажна дълбочина
. Еднакви армировки в блендовите рамки и крилата за малко пространство на складиране
. По избор екструдирани уплътнения за рационално производство
. Екологични, тъй като са напълно рециклируеми

АЛУМИНИЕВА ДОГРАМА

Алуминиевата дограма намира широко приложение за вътрешни врати и прозорци, както и при остъкляването на офиси и административни сгради – там, където помещенията не се използват за постоянно живеене. Тя определено е с по-висока цена, но това е във връзка с доказаните й предимства – използва се при защитни врати, включително за пожар, както и за различни системи за преградни стени. Вътрешните интериорни врати са изработени предимно от алуминий, чийто обков е много по-евтин от този на PVC вратите. Самият материал предполага много и разнообразни решения. Алуминиевата дограма е прекрасно решение при големи температурни разлики, които са в диапазона -80 до +80 градуса.. Алуминият е метал и е по- топло и студо проводим, същевременно е по-тежък от пластмасата. Алуминиевата дограма е най-подходящата и при земетръсни райони, поради голямата си издържливост на вибрации и неподатливостта на деформации.

При системата „ПОНИ” – от студената серия с непрекъснат термомост може да бъде поставен стъклопакет с размер 24 мм, а може и само единично стъкло.

За доказателство ето и достоверните цифри на техническите характеристики:
Еластичен модул: 70 000 Nmm-2
Коефициент на линейно разширение: α =2.34 10-6 K-1
Относителна плътност: Y = 2.7 gr.cm -3

Алуминиевата дограма е с набиваща се на очи елегантност. Затова при нея могат да се направят изящни дизайнерски решения със строга индивидуалност.

Нашите и международните стандарти са спазени както при единия, така и при другия вариант. За това свидетелстват независимите тестове на различни лаборатории, както и може да поискате да Ви бъдат предоставени съответните сертификати за качество. Специално студената система за алуминиева дограма „ПОНИ”отговаря на стандарта DIN 1725 T1.

Освен практически неограничената цветова гама, има възможност, както за вертикална, така и за хоризонтална дограма.

Алуминиевата система “530 ЕСКИМОС” на бургаската фирма “Алтест” има термомост, което я отличава от другата система. При термомоста частите са свързани с полиамид. Изключително предимство е, че се използва при всякакви атмосферни и климатични условия. Профилът е алуминиев, но по средата е разделен от пластмасова шина, която не позволява външния край на профила, ако е студен или топъл да придава тази температура на вътрешния край. Термомостът задържа въздух и именно той е причината за запазване на температурата в помещението. Той се използва и за врати, които има възможност да се отварят едноосово или двуосово. Поставянето на стъклопакет се извършва според индивидуалния проект, одобрен от Клиента. Уплътненията са също много важна и съществена част от предлаганата услуга. Можем да Ви предложим централно, външно и вътрешно. Ако имате колебания, квалифицирани и опитни специалисти на Д - А 11 ЕООД ще Ви предложат най-доброто решение за Вашия конкретен случай и ще намерят най-ефективния вариант.

Задоволяването на претенциите на хилядите ни Клиенти е част от политиката на фирмата. Доволният Клиент е най-добрата реклама за качество и сигурност, които предлагат с различните видове услуги.

И нека не спестя още малко суперлативи за алуминиевата дограма – изключителни дизайнерски решения, много лесна за почистване и обслужване, не задържа петна, не потъмнява и не се видоизменя с времето.

Ако все още не сте взели решение, прегледайте още веднъж предимствата, които Ви предлага красивата алуминиева дограма, съчетани с високото качество, или вижте предлаганите от нас модели ПВЦ дограма, за да можете да прецените най-обективно, какво свъщност Ви трябва.

Д - А 11 ЕООД ще извърши поръчката Ви в договорения с Вас срок, без никакво забавяне, за да са сигурни, че ще ги препоръчате на Ваши близки и познати, изпитвайки удовлетвореност от взетото решение и избора на фирма